Nova verzija sistema testovi.ba donosi značajna unapređenjaDana 12.06.2020 je, nakon višemjesečne izgradnje i testiranja, aktivirana nova verzija sistema testovi.ba. Nova verzija donosi niz značajnih unapređenja, a najvažnije je da je upotrebljena nova platforma na čijim temeljima je sistem izgrađen. Od sada je obavljanje on-line testova na mobitelu puno bolje.

testovi.baU proteklom višegodišnjem periodu informacioni sistem testovi.ba se pokazao kao izuzetno uspješan i popularan on-line način učenja teorijskog dijela obuke za osposobljavanje upravljanja motornim vozilom, ali i pripreme za uspješno polaganje ispita. Svakodnevne poruke i pohvale dosadašnjih korisnika to i potvrđuju 😃😃😃!

U dosadašnjem periodu je obavljeno preko 30,000 on-line testova i, po riječima mnogih korisnika, upravo je to doprinijelo i uspješnosti na samim ispitima. Kao što znamo, izgled, pitanja i cjelokupni proces na sistemu testovi.ba je identičan procesu na samom ispitu, i to se pokazalo kao dodatni, veoma pozitivni faktor. To i ne čudi kada znamo da su ispitna pitanja, materijale i svu popratnu dokumentaciju na zvaničnim ispitima kreirali isti ljudi kao i sistem testovi.ba!

Međutim, potrebe korisnika se stalno mijenjaju i zahtjevi uobičajeno postaju sve veći. Tako je i sa informacionim sistemom testovi.ba. Pokazalo se da postojeće rješenje, mada funkcionalno u svojoj suštini, ipak malo zaostaje za vremenom. Naime, statistika potvrđuje da sve više i više korisnika ovog sistema koristi mobilne aparate za njegov pristup. U pitanju je brojka od 53.4%, i ta brojka raste.

Na žalost, sistem testovi.ba nije bio u potpunosti prilagodljiv i podesan za korištenje preko mobitela. I to je bio jedan od glavnih njegovih nedostatataka. 

Druga najčešće tražena funkcionalnost je bila da se unaprijedi način štampanja obavljenih testova. Naime, ugrađena funkcionalnost web preglednika za štampanje nije u potpunosti adekvatna i kreira ne-optimizirani ispis na samom printeru.

To su ukratko bili glavni razlozi zašto smo odlučili u potpunosti re-dizajnirati prethodni sistem i riješiti gore navedene nedostatke, istovremeno nastojeći zadržati postojeći izgled i način rada.

Sa zadovoljstvom obavještavamo sve korisnike sistema da je od 12.06.2020. godine instaliran aktiviran u potpunosti novi sistem testovi.ba (ovaj)! Novi sistem je izgrađen u novoj, naprednijoj tehnologiji, u potpunosti je prilagodljiv svim korisničkim uređajima (responsive design), ima mogućnost automatskog kreiranja pdf dokumenata i razrješava mnoge druge, prethodno uočene nedostatke.


Koristimo ovu priliku da svim kandidatima za polaganje vozačkih ispita poželimo sretnu i uspješnu obuku i polaganje ispita.


EMIS DEVELOPMENT TEAM

Komentari

Objavi komentarElectronic Medical Information System EMIS
Content and opinions in this site is subjected to the copyright.
Copyright www.testovi.ba