testovi.ba - jednostavno izvan konkurencijePo riječima mnogih, informacioni sistem testovi.ba jednostavno nema konkurencije, kako u BiH tako i u regionu. Identičan izgled kao na samom ispitu, mogućnost kretanja naprijed, ali i nazad po pitanjima, pregled ranije obavljenih testova, printanje u pdf formatu. Računar, tablet, mobitel - sve perfektno funkcioniše. Definitivno, najlakši put do položenih testova, a time i do vozačke dozvole.

U dosadašnjem periodu je obavljeno preko 30,000 on-line testova i, po riječima mnogih korisnika, upravo je to doprinijelo i uspješnosti na samim ispitima. Kao što znamo, izgled, pitanja i cjelokupni proces na sistemu testovi.ba je identičan procesu na samom ispitu, i to se pokazalo kao dodatni, veoma pozitivni faktor. To i ne čudi kada znamo da su ispitna pitanja, materijale i svu popratnu dokumentaciju na zvaničnim ispitima kreirali isti ljudi kao i sistem testovi.ba!

Međutim, potrebe korisnika se stalno mijenjaju i zahtjevi uobičajeno postaju sve veći. Tako je i sa informacionim sistemom testovi.ba. Pokazalo se da postojeće rješenje, mada funkcionalno u svojoj suštini, ipak malo zaostaje za vremenom. Naime, statistika potvrđuje da sve više i više korisnika ovog sistema koristi mobilne aparate za njegov pristup. U pitanju je brojka od 53.4%, i ta brojka raste.

Na žalost, sistem testovi.ba nije bio u potpunosti prilagodljiv i podesan za korištenje preko mobitela. I to je bio jedan od glavnih njegovih nedostatataka.

Druga najčešće tražena funkcionalnost je bila da se unaprijedi način štampanja obavljenih testova. Naime, ugrađena funkcionalnost web preglednika za štampanje nije u potpunosti adekvatna i kreira ne-optimizirani ispis na samom printeru.

To su ukratko bili glavni razlozi zašto smo odlučili u potpunosti re-dizajnirati prethodni sistem i riješiti gore navedene nedostatke, istovremeno nastojeći zadržati postojeći izgled i način rada.

Sa zadovoljstvom obavještavamo sve korisnike sistema da je od 12.06.2020. godine instaliran aktiviran u potpunosti novi sistem testovi.ba (ovaj)! Novi sistem je izgrađen u novoj, naprednijoj tehnologiji, u potpunosti je prilagodljiv svim korisničkim uređajima (responsive design), ima mogućnost automatskog kreiranja pdf dokumenata i razrješava mnoge druge, prethodno uočene nedostatke.

Komentari

Budi prvi da objaviš svoj komentar!

Objavi komentarElectronic Medical Information System EMIS
Content and opinions in this site is subjected to the copyright.
Copyright www.testovi.ba