Važnost instruktora vožnjeKvalitetna praktična obuka iz upravljanja motornim vozilom ne samo da pridonosi boljoj prolaznostu na ispitima, nego i još važnije - obezbjeđuje sigurniju vožnju i kada jednom službeno postanemo vozači. Instruktor vožnje je svakako jedan od najvažnijih faktora u procesu obuke kandidata za vozača, instruktor vam pruža sigurnost i usmjerava vas ka ispravnim i Zakonom propisanim navikama u vožnji.

obuka1.jpgPoznato je da su mladi kandidati otvoreni za novo znanje i brzo ga usvajaju upijaju, ali navike koje se steknu u toj ranoj fazi ovladavanja upravljanjem motornim vozilom često ostaju trajne i u vašoj daljoj „karijeri“ dobrog i savjesnog vozača.

Odlika svakog dobrog instruktora je da se posveti svojim kandidatima lično i da s njima stekne prijateljski, ali i profesionalni odnos. Time se omogućava kvalitetna komunikacija između kandidata i instruktora što čitav proces pohađanja auto škole čini bržim i kvalitetnijim. Važno je da sva pitanja i nejasnoće koje imate u vožnji (a svi ih imaju) jasno i bez ustručavanja postavite vašem instruktoru jer je on tu zbog vas.

Instruktor vožnje mora biti i dobar psiholog jer je njegovo znanje i iskustvo bezvrijedno ako ga nije u stanju kvalitetno prenijeti na kandidata.

Najbolji instruktori vožnje nisu oni kod kojih je najviša prolaznost. Najbolji instruktor je onaj koji će vam na primjerima pokazati i detaljno objasniti što, kako i zašto.

Možete biti sigurni da ćete uz vrhunskog instruktora vožnje položiti vozački ispit vrlo brzo i što je još važnije postaćete siguran i dobar vozač koji veruje u sebe i svoje sposobnosti, što je vrlo bitno prilikom uključivanja u saobraćaj.

Komentari

Budi prvi da objaviš svoj komentar!

Objavi komentarElectronic Medical Information System EMIS
Content and opinions in this site is subjected to the copyright.
Copyright www.testovi.ba